Wyłączny dystrybutor na Polskę
Login: Hasło:

Bio Chlorella Algi

Bio Chlorella Algi

Bio Chlorella Algi

680 tabletek


CENA: 193.00 PLN brutto (vat 8%)
Dodaj do koszyka
Powrót

Bio Chlorella Algi - Nasza Chlorella nie posiada specyficznego zapachu glonów!
Chlorella dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, minerały: fosfor, potas, magnez, wapń (ich koncentracja jest wyższa niż u innych roślin lądowych), pierwiastków śladowych: żelazo, mangan, cynk, molibden, miedź i kobalt (chelatowe wiązania aminokwasów). Jest bogatym źródłem beta-karotenu (prowitaminy A) która usuwa uszkodzenia skóry powstałe w wyniku działania promieniowania ultrafioletowego, wzmacnia wzrok, zapobiega zaćmie i przeciwdziała rozwojowi raka płuc. Zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa. Niedobór tej witaminy prowadzi do zaburzeń neurologicznych i upośledzenia sprawności intelektualnej.

Jej błona komórkowa składa się z trzech bardzo odpornych warstw ochronnych, które są podstawą oczyszczających właściwości chlorelli. Oczyszcza układ trawienny, zwłaszcza jelito grube; oczyszcza organizm z:
- toksyn,
- metali ciężkich (kadm z papierosów, rtęć i pallad z plomb dentystycznych, ołów ze środowiska),
- chemikaliów (rozpuszczalniki wchodzące w skład wielu produktów kosmetycznych, czyszczących, lakierów czy farb),
- alkoholu.

Chlorella poprzez swoją unikalną budowę komórkową wiąże te szkodliwe substancje i usuwa je z organizmu. Ponadto uszczelnia ścianki jelit, dzięki czemu zapobiega wtórnym zatruciom, czyli przenikaniu składu stolca do krwiobiegu. W sytuacjach szczególnego nasilenia następuje uwalnianie się toksyn z tkanek organizmu (głodówka, intensywne odchudzanie, wizyty w saunie), wtedy Chlorella jest niezastąpiona, gdyż absorbując toksyczne związki zapobiega przeciążeniu nerek czy wątroby.

UWAGA!!! Można to zaobserwować na podstawie badań nad kacem. Otóż okazuje się, że w 96% przypadków, testowane osoby mogły uniknąć kaca po zażyciu 4-5 gramów chlorelli przed spożyciem alkoholu.

* Wspomaga naturalną zdolność obronną organizmu; stymuluje układ odpornościowy; CGF (czynnik wzrostu chlorelli) pobudza produkcję makrofagów, które odpowiedzialne są za pochłanianie i niszczenie szkodliwych substancji, komórek nowotworowych, bakterii i wirusów, powstrzymując infekcje. Wzmacnia żołądkowo-jelitową błonę śluzową - usprawniając naturalną barierę ochronną przeciw szkodliwym substancjom.

* Wycisza pobudzenie systemu obronnego organizmu, zapobiega destrukcji spowodowanej przez własne przeciwciała. Analizy mikroskopowe dowodzą, że pyłek kwiatowy, kiedy osiada na naszych błonach śluzowych nie jest w 100% substancją naturalną. Jest on skażony szkodliwymi substancjami. Mikstura pyłku kwiatowego z materiałem toksycznym powoduje bardzo silną reakcję systemu immunologicznego. Chlorella łagodzi nadmierne reakcje systemu obronnego i jednocześnie eliminuje metale ciężkie.

* Wspomaga rozwój pożytecznej mikroflory jelit oraz ich normalną perystaltykę. Chlorellin zawarty w chlorelli działa jak antybiotyk, niszczy bakterie patogenne, wspomagając jednocześnie wzrost i rozprzestrzenianie się przyjaznej flory bakteryjnej. Lactobacilus, najbardziej pożądana w jelitach bakteria namnaża się cztery razy szybciej.

* Wpływa na tworzenie krwi, wspomaga aktywność białych ciałek krwi i oczyszcza krew. Chlorella jest obecnie najbogatszym źródłem chlorofilu. Chlorofil, budową strukturalną cząsteczki, jest zbliżony do hemoglobiny. Korzystnie wpływa na proces powstawania czerwonych krwinek, co jest wykorzystywane w leczeniu niedokrwistości. Ponadto, chlorofil wykazuje działanie przeciwbakteryjne, stabilizujące ciśnienie krwi, wzmacniające mięsień sercowy i przyspiesza proces gojenia się ran.

* Pomaga neutralizować wolne rodniki; odmładza organizm. Poprzez spowalnianie procesu utleniania się komórek i eliminację wolnych rodników zapobiega przedwczesnemu starzeniu. Zmiatanie wolnych rodników jest także istotne z punktu widzenia profilaktyki chorób nowotworowych.

* Faktor wzrostu Chlorelli (Chlorella Crowth Factor: CCF) przyspiesza regenerację tkanek, podział i wzrost komórek. Poprawia jakość i stan skóry. Wspomaga ogólną regenerację organizmu. Chlorella przyspiesza proces gojenia się ran (np. pooperacyjnych), regenerację tkanek oraz psychicznego osłabienia towarzyszącego czasowi rekonwalescencji.

* Obniża kwasowość środowiska wewnętrznego organizmu. Do rozwoju kwasicy może dojść w przebiegu wielu chorób cukrzycy, zatrucia alkoholowego, chorób nerek (niewydolność nerek) i przewodu pokarmowego, płuc, układu sercowo-naczyniowego. Najlepszym sposobem na przeciwdziałanie kwasicy jest spożywanie pożywienia bogatego w chlorofil. Chlorella nadaje się do tego najlepiej.

* Obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy. Chlorella wiąże cholesterol, umożliwiając jelitom wyeliminowanie jego nadmiaru. W przypadku hypocholesterolemii chlorella sprzyja syntezie cholesterolu w organizmie.

* Neutralizuje zapach potu, działa na nieświeży oddech. Chlorofil znany jest od dawna ze swych właściwości pochłaniania zapachów.

* Zapobiega mnożeniu się różnych drobnoustrojów i grzybów. Chlorella pobudza powstawanie interferonu (glikoproteid), który hamuje proces produkcji białek wirusowych i bakteryjnych. Grzyby pasożytujące w jelitach powodują silną koncentrację szkodliwych substancji. W przypadkach zagrzybienia przewodu pokarmowego chlorella przynosi efekty na kilku poziomach: wzmacnia system immunologiczny, wiąże i eliminuje metale ciężkie, które sprzyjają rozwojowi grzybów, a także poprzez oddziaływanie zbliżone do probiotyku.

* Chlorella zawiera aminokwas tryptofanę, z którego produkuje się serotonina, hormon radości i szczęścia. Niski poziom serotoniny jest głównym powodem depresji i zmęczenia. Chlorella zażyta wieczorem przetwarza serotoninę na melaninę dzięki temu szybciej się wysypiamy.

Wskazania:

  • podczas stosowania diety odchudzającej czy wegetariańskiej,
  • trądzik, wysypki, stany zapalne skóry, egzemy, źle gojące się rany, uszkodzenia skóry (oparzenia różnego rodzaju),
  • regeneracja i rekonwalescencja organizmu narażonego na długotrwały stres lub inne obciążenia,
  • po zabiegu operacyjnym, napromieniowaniu; dla osób wystawionych na długotrwałe zanieczyszczenie środowiska,
  • profilaktyka przeciwnowotworowa,
  • pomocna w schorzeniach chronicznych, takich jak:
    - reumatyzm,
    - artretyzm,
    - cukrzyca,
    - zaburzenia ciśnienia,
    - zaburzenia trawienia i wchłaniania,
    - jak również w wirusowych czy bakteryjnych infekcjach oraz grzybicach.

Ludziom nadwrażliwym mogą pojawić się pryszcze, trądzik, opryszczki lub wysypka. Są to przejawy powrotu równowagi wewnętrznej, kiedy ciało ponownie aktywnie wydziela składniki toksyczne. Nie chodzi o alergię, ale przejawy oczyszczania.



PRODUKT SPRZEDAWANY W ORYGINALNYM OPAKOWANIU:
FIOLETOWE SZKŁO MIRON

Fioletowe szkło zapewnia nam najwyższą ochronę i jakość przechowywanych zasobów naturalnych.

Ożywiające, fioletowe opakowania szklane MIRON - od dawna są standardem Globalis! Estetyka i Esencja w energii oraz ochrona przeciwsłoneczna Fioletowgo Szkła MIRON dostarcza nam najwyższej ochrony i jakości przechowywanych zasobów naturalnych. Najkuteczniejszą metodą przechowywania produktów naturalnych jest fioletowe szkło, ponieważ ożywia, dodaje energii i chroni strukturę molekularną zapakowanych w nich substancji.


Drogi Kliencie proszę zachowaj to wysokojakościowe szkło, by móc go użyć
ponownie do przechowywania np. Twojego pożywienia!
PRZECZYTAJ WIĘCEJ O FIOLETOWYM SZKLE MIRON - KLIKNIJ TUTAJ


Dane produktu:


chlorella chlorella chlorella

Formularz kontaktowy

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące naszej oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego, poprzez adres e-mail lub wypełniając poniższy formularz. Odpowiemy w możliwie krótkim czasie.