Prawdziwe uniwersalny środek – starter fermentacyjny 250ml MikroVeda .
Niezależnie od tego, czy chcesz przygotować własne przetwory mleczne (kwaśne warzywa),
zrobić własny zakwas czy wzbogacić istniejącą partię o cenne mikroorganizmy
- nasz starter fermentacyjny jest naprawdę uniwersalny i wyjątkowy dzięki różnorodności probiotycznych mikroorganizmów fermentacyjnych.
Domowy jogurt jest również dziecinnie prosty w przygotowaniu.
Wystarczy jeden dodatkowy prebiotyk jako mikroskładnik odżywczy.
Podstawowe dozowanie przy użyciu startera fermentacyjnego
✓ Warzywa:
ok. 25 ml startera fermentacyjnego MikroVeda na kilogram fermentowanych warzyw.
✓ 1 l jogurtu:
ok. 1 łyżka startera fermentacyjnego MikroVeda z ok. 1 łyżką prebiotycznego błonnika pokarmowego (np. inuliny) na 1 litr mleka w temperaturze pokojowej (można również stosować zamienniki mleka).
✓ Chleb:
ok. 1 łyżka startera fermentacyjnego ProbiotiX na 1 kg mąki na zakwas.
✓ Lemoniada:
wymieszaj ok. 1 łyżkę startera fermentacyjnego ProbiotiX z wodą i dodatkami (np. sokiem z limonki, imbirem, miętą itp. według uznania, odstaw na 30 minut i delektuj się).
Fermentacja napoju jest również możliwa przy użyciu startera fermentacyjnego.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące naszej oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego, poprzez adres e-mail lub wypełniając poniższy formularz. Odpowiemy w możliwie krótkim czasie.