Wyłączny dystrybutor na Polskę
Login: Hasło:

FERMENT -STARTER

FERMENT -STARTER

FERMENT -STARTER

Kompleksowy enzym Jogurt, Ciasto, Warzywa
250ml


CENA: 48.00 PLN brutto (vat 8%)
Dodaj do koszyka
Powrót

Prawdziwe uniwersalny środek – starter fermentacyjny  250ml MikroVeda .

Niezależnie od tego, czy chcesz przygotować własne przetwory mleczne (kwaśne warzywa),

zrobić własny zakwas czy wzbogacić istniejącą partię o cenne mikroorganizmy

- nasz starter fermentacyjny jest naprawdę uniwersalny i wyjątkowy dzięki różnorodności probiotycznych mikroorganizmów fermentacyjnych.

Domowy jogurt jest również dziecinnie prosty w przygotowaniu.

Wystarczy jeden dodatkowy prebiotyk jako mikroskładnik odżywczy.

Podstawowe dozowanie przy użyciu startera fermentacyjnego

✓ Warzywa:

ok. 25 ml startera fermentacyjnego MikroVeda na kilogram fermentowanych warzyw.

✓ 1 l jogurtu:

ok. 1 łyżka startera fermentacyjnego MikroVeda z ok. 1 łyżką prebiotycznego błonnika pokarmowego (np. inuliny) na 1 litr mleka w temperaturze pokojowej (można również stosować zamienniki mleka).

✓ Chleb:

ok. 1 łyżka startera fermentacyjnego ProbiotiX na 1 kg mąki na zakwas.

✓ Lemoniada:

wymieszaj ok. 1 łyżkę startera fermentacyjnego ProbiotiX z wodą i dodatkami (np. sokiem z limonki, imbirem, miętą itp. według uznania, odstaw na 30 minut i delektuj się).

Fermentacja napoju jest również możliwa przy użyciu startera fermentacyjnego.

Formularz kontaktowy

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące naszej oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego, poprzez adres e-mail lub wypełniając poniższy formularz. Odpowiemy w możliwie krótkim czasie.