Wyłączny dystrybutor na Polskę
Login: Hasło:

Life

Life

Life

Kompleksowy enzym drobnoustrojowy z ziołami
1L


CENA: 212.00 PLN brutto (vat 0%)
Produkt dostępny na zamówienie
Wyślij zapytanie
Powrót

 LIFE  Ferment z ziołami w płynie do picia 1L

Specjalny preparat pochodzi z naszej doświadczonej manufaktury w Niemczech zgodnie z najwyższymi standardami jakości i nadaje się jako czysto naturalny suplement zarówno dla dorosłych, jak i dzieci (od pokarmów stałych) i ma na celu wspieranie własnej zdrowej diety.

MikroVeda LIFE  jest stosowany zarówno jako część kuracji - idealny okres to minimum 1 do 2 miesięcy - jak i do codziennego spożycia.

Fermentacja: woda,zioła owoce,mikroorganizmy i rodzaje cukru.

Cukier podczas fermentacji jest metabolizowany przez mikroorganizmy i zamieniany m.in. na kwas mlekowy. Dzięki temu produkt końcowy prawie nie zawiera cukru.

Podczas fermentacji cukier jest metabolizowany przez mikroorganizmy.

Podczas fermentacji wytwarzane są również cenne witaminy, enzymy i bioaktywne substancje roślinne.

Mąka z pestek winogron (zawiera OPC) Przeciwutleniacz: chroni komórki przed stresem antyoksydacyjnym, pobudza aktywność enzymów skóry. Reishi / ling zhi (lakownica żółtawa): Wzmocnienie i aktywacja układu odpornościowego, działanie adaptogenne: Hamowanie uwalniania histaminy, zmniejszanie stanów zapalnych i alergii, ochrona wątroby, obniżanie ciśnienia krwi i hamowanie syntezy cholesterolu.

Sfermentowana mieszanka ziół  roślin i owoców;

 ananas, korzeń arcydzięgla, anyż, ziele bazylii, owoce kopru, koper włoski, liście borówki czarnej, liście malin,

imbir, kminek, rzepik, liście oliwne, oregano, mięta pieprzowa, liście rozmarynu, kwiaty koniczyny czerwonej,

liście szałwii, nasiona czarnuszki, lukrecja, tymianek, mąka z pestek winogron (zawiera OPC)

Środowisko płynne, symbiotyczna społeczność drobnoustrojów

 · specjalnie wyhodowany kompleks mikroorganizmów

  • · żywe, asertywne szczepy mikroorganizmów
  • · mikroorganizmy fermentacyjne i probiotyczne

 · inne cenne składniki

 · zarządzanie jakością przy wsparciu laboratorium

· wyprodukowany zgodnie z rygorystycznymi niemieckimi standardami higieny (certyfikat HACPP)

MikroVeda  LIFE PUR:

Bacillus subtilis, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum,

Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus amylolyticus,

Lactobacillus amylovorus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei 01, Lactobacillus casei 02, Lactobacillus casei 03,

Lactobacillus crispatus, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus farraginis, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus gasseri,

Lactobacillus helveticus, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus parafarraginis, Lactobacillus plantarum,

Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus zeae, Lactobacillus diacetylactis, Lactobacillus lactis,

Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermophilus.

MikroVeda  LIFE z ziołami

Bacillus subtilis, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus amylolyticus, Lactobacillus amylovorus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei 01, Lactobacillus casei 02, Lactobacillus casei 03, Lactobacillus crispatus, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus farraginis, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus parafarraginis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus zeae, Lactobacillus diacetylactis, Lactobacillus lactis, Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermophilus.

                                              Naturalnie naturalny

  • · Bez żadnych dodatków
  • · Całościowo (holistycznie) naturalne procesy w wieloetapowej fermentacji

 · Delikatna, unikalna technologia fermentacji

  • · Ukierunkowane uszlachetnianie ważnych esencji aż do rocznego zakresu.
  • · „Produkty metabolizmu” takie jak enzymy, witaminy, krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe i aminokwasy powstałe w wyniku fermentacji są pochodzenia naturalnego.
  • · Surowce z kontrolowanych upraw organicznych

 Informacje o produkcie

  Składniki

  • · 25 ml fermentu z kompleksem mikroorganizmówi ziół  odpowiada około 2,5 mld drobnoustrojów, względnie 2,5 x 10 do potęgi 9 KBE (jednostki tworzące kolonię),

 2,5 mg reishi / ling zhi (lakownica żółtawa, ganoderma lucidum)

 i 2,5 mg mąki z pestek winogron (zawiera OPC).

Wartości odżywcze w 25 ml

Kaloryczność 6,25 kJ / 1,5 kcal, białko 0,00 g, węglowodany 0,38 g (w tym cukier 0,21g), błonnik < 0,17 g, tłuszcze 0,00 g (w tym nasycone 0,00 g), sól 0,00 g. Zalecenie dotyczące spożycia:

 · Do 25 ml (2 łyżki stołowe) dziennie przed lub między posiłkami, w czystej postaci lub zmieszany z zimnym napojem. · Przechowywanie i trwałość Przed otwarciem: przechowywać w suchym, ciemnym miejscu i maksymalnie w temperaturze pokojowej; trwałość zgodnie z nadrukiem partii:

Przydatna informacja

 0,5 litra wystarczy na około 2-3 tygodnie, w zależności od potrzeb;

1 litr to około 4-5 tygodni.

Nie pij jednak bezpośrednio z butelki. Podczas otwierania butelki należy spodziewać się syku lub widocznych cząstek drożdży. Jest to produkt naturalnie sfermentowany, mogą również wystąpić różnice w zapachu i smaku. Dopóki produkt przez długi czas nie upłynął lub pachnie jak zgniłe jaja, nadal nadaje się do spożycia.

 Obywamy się bez żadnych aromatów, ale dzięki wieloletniemu doświadczeniu w zakresie fermentacji udało nam się osiągnąć przyjemny smak fermentacji ziołowej.

Formularz kontaktowy

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące naszej oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego, poprzez adres e-mail lub wypełniając poniższy formularz. Odpowiemy w możliwie krótkim czasie.