Tradycyjny ferment z wyspy 100-latków
MZYME 500ml
Płynny, skoncentrowany ekstrakt do stosowania wewnętrznego.
Mzyme -jest wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych, w 100% roślinnych surowców przez efektywne mikroorganizmy w trwającym rok procesie fermentacji i dojrzewania.
Ze względu na długą fermentację specjalnych surowców i mikroorganizmów oraz proces filtrowania jest to ferment szczególnie wysokiej jakości.
Używamy tylko najlepszych składników pochodzących z upraw organicznych. Po długim procesie dojrzewania cenny płyn jest bardzo dokładnie filtrowany.
W tym czasie ekstrahowane są wszystkie składniki roślin. Pozostaje tylko to, co najlepsze z esencji składników:
Różne enzymy, przeciwutleniacze i substancje bioaktywne (np. kwas fitynowy, inozytol),
wtórne substancje roślinne (fitochemikalia) (np. flawonoidy, atocyjany, chlorofile) powstające w ramach metabolizmu wybranych szczepów mikroorganizmów.
Fermentacja: woda, mikroorganizmy, rodzaje cukru i otręby ryżowe.
Podczas fermentacji cukier jest całkowicie zużywany przez mikroorganizmy i przekształcany w kwas mlekowy,
dzięki temu produkt końcowy prawie nie zawiera cukru. Otręby ryżowe uchodzą za jeden z niewielu złożonych produktów spożywczych.
Jest bogaty w błonnik i zawiera wiele cennych substancji bioaktywnych, takich jak kwas fitynowy/inozytol.
Marchew denshichi
Marchew denshichi to kolejny specjalny składnik fermentacji mzyme.
Ważnym składnikiem marchwi denshichi są saponiny. Działają oczyszczająco na organizm od wewnątrz.
Ta specjalna odmiana marchwi rośnie tylko w górzystych regionach chińskiej prowincji Yunnan.Zbiera się ją po trzech do siedmiu latach.
W Chinach marchew denchichi nazywana jest również kinfukan, co oznacza, że jest zbyt cenna, aby można ją było wymienić na pieniądze Kurkuma (Curcuma longa)
i algi brunatne Kurkuma (Curcuma longa) zawiera głównie kurkuminę.
Jednym z głównych składników alg brunatnych jest fukoidan, który jest kompleksem polisacharydów obficie występującym w algach brunatnych, takich jak kelp, brunatna trawa morska czy algi mozuku.
Zielona papaja
Zielona papaja, rodzaj melona, od dawna jest używana w swojej zielonej, niedojrzałej postaci na tropikalnej wyspie Okinawa.
Mieszkańcy Okinawy nazywają zieloną papaję melonem dziesięciu tysięcy lat życia i wiedzą dlaczego:
Okinawa jest uważana za region o najwyższej średniej długości życia na świecie.
Zielona papaja charakteryzuje się wysoką zawartością enzymów, jak np. papainy o właściwościach proteolitycznych, oraz niską zawartością cukru.
Składniki;
Marchew 'denshichi', kurkuma (Curcuma longa), algi brunatne (wodorosty), otręby ryżowe i zielona papaja są powoli fermentowane z dopasowanymi mikroorganizmami.
Zalecenie dotyczące spożycia:
10-30 ml czystego Mzyme dziennie przez około 3 tygodnie wymieszać z dobrą wodą do picia, sokiem lub herbatą.
Zażywaj o dowolnej porze dnia, najlepiej przed lub podczas posiłku.
Przechowywanie i trwałość:
Przed otwarciem: przechowywać w suchym, ciemnym miejscu i maksymalnie w temperaturze pokojowej;
Po otwarciu: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu; zużyć w ciągu 6 tygodni od otwarcia.
Sprawdzone wskazówki dla użytkowników:
0,5 litra wystarcza na ok. 2-4 tygodnie, w zależności od potrzeb.
Dla dłuższego okresu trwałości:
-Butelkę z produktem najlepiej przechowywać w pozycji pionowej i nie pić bezpośrednio z butelki.
-Nie należy spodziewać się żadnych skutków ubocznych podczas jednoczesnego przyjmowania leków lub innych suplementów diety.
-Jednak jeśli jesteś w trakcie terapii lekowej, porozmawiaj ze swoim lekarzem o przyjmowaniu naszych produktów.
-Produkt nadaje się również dla kobiet w ciąży, karmiących piersią i dzieci.
-Fermenty płynne mają tę wielką przewagę nad kapsułkami, że są wchłaniane bezpośrednio przez błony śluzowe jamy ustnej.
Uzupełniające zażywanie MikroVeda LIFE, LIFE PUR lub M33+ nie stanowi problemu, ponieważ wszystkie produkty są bardzo dobrze tolerowane.
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące naszej oferty, zapraszamy do kontaktu telefonicznego, poprzez adres e-mail lub wypełniając poniższy formularz. Odpowiemy w możliwie krótkim czasie.